lauantai 30. maaliskuuta 2013

Keväistä ilmettä tyynynpäällisillä

Taas pinkkiä :) Parin viikon takaisella ostosreissulla kangaskaupasta tarttui mukaani tämä viehättävä beige-pinkki, kukkakuvioinen kangas. Joku siinä kiehtoi heti ensisilmäyksellä, ja se vaikutti ihanan pirteältä väriläiskältä harmaa-beige-valko-mustaan olohuoneeseemme, joten pakkohan sitä oli parin tyynynpäällisen verran ostaa.
  

Koska kankaassa on voimakkaat kuviot, päätin tehdä ihan perus tyynynpäälliset ilman mitään ylimääräistä. Ja ihan kivan näköiset niistä tulikin, vai mitä? Kuvassa näkyy muuten ihanasti auringonpaiste, en edes yrittänyt sitä siitä poistaa :)

 
 
Tyynynpäällisen ompelu on mitä yksinkertaisin homma, kunhan saa aikaiseksi aloittaa (ja tämä muuten pätee aika moneen muuhunkin puuhaan). Mutta ne koristetyynynpäälliset: ensin leikataan sopivan kokoiset kangaspalat, joko mittanauhalla mitaten tai käyttäen mallina vanhoja tyynynpäällisiä. Leikkauksen jälkeen reunat huolitellaan joko ompelukoneella tai saumurilla.
 
Ompelin molempiin päällisiin vetoketjut - niiden kiinnittäminen käy helposti, jos ompelee vasta vetoketjun kiinnityksen jälkeen sivusaumat kiinni. Sen jälkeen voikin laittaa sisätyynyt paikoilleen - ja valmista tuli!


Voi kuinka vähällä vaivalla ja rahalla saakaan muutettua huoneen ilmettä! Kaupasta voi helposti hankkia kaikenlaista, mutta itse tehden saa vielä sen pienen pisteen i:n päälle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti