maanantai 18. maaliskuuta 2013

Keittiön sisustushaaveita

Meidän keittiö on remonttilistalla vasta loppupäässä... mutta pientä uudistusta se kyllä kaipaa ihan lähiaikoina. Omassa kodissa monet asiat ovat uudistamisen tarpeessa, mutta niiden kanssa oppii elämään, eikä epäkohtia lopulta itse edes enää huomaa.
 
Tässä TOP3-uudistuskohteeni meidän keittiössä:
 
1. Katonrajassa killuvat ikivanhat isoäidin verhotangot - voitteko kuvitella, että päätynupit ja kannattimet ovat muovia, ja tietenkin kellastuneet ja hajoamispisteessä! Olen pitkään etsinyt mustia metallitankoja, mutta verhotankojen valikoima on kerrassaan suppea. Vinkkejä otetaan vastaan. Olen myös miettinyt vaihtoehtoa, että hankkisin samanlaiset isoäidin verhotangot puuvalmiina ja maalaisin ne mattamustaksi. Malli on mielestäni kuitenkin ihan kivan näköinen.
Kuva: Pisla
2. Keittiön ruokapöydän tuolit. Meillä on käytössä sekalainen sarja erilaisia tuoleja. Ne ovat ihan kivat, mutta liimaukset alkavat olla heikonlaiset. Kokemuksesta tiedän, että tuolin purkaminen osiin ja uudelleen liimaus ei ihan sovi minun äkkipikaiselle luonteelleni, valitettavasti! Tämän realiteetin tunnistaen olen jo pitkän aikaa unelmoinut Riviera Maisonin St. Malo -rottinkituoleista...
Kuva: Riviera Maison
Eivätkö olekin ihanat!? En ole uskaltanut käydä tuoleja vielä livenä edes katsomassa. Olen ihaillut vasta netissä, sillä ne ovat aika kalliit - tosin meille riittäisi tässä vaiheesa 4 tuolia.
 
3. Sisustusyksityiskohta ruokapöydän yläpuolelle. Yleensä se on valaisin, mutta ei meillä :) Meillä on lampun paikalla katossa pari koukkua, joissa olen roikuttanut erilaisia lyhtyjä ja viimeksi jouluna puunoksaa, jossa oli erilaisia lasikoristeita. Ajattelin, josko siihen sovittaisi metallista kattokoukustoa, johon voisi ripustaa jotakin kaunista, esimerkiksi vanhoja ruokailuvälineitä.
Kuva: countrywhite.fi
Kuvan koukusto on valkoinen, mutta ehkä päätyisin mieluummin mustaan. Sisustus kun on muutoin meillä ylipäänsä aika valkoista/harmaata/beigeä, niin musta yksittäisinä esineinä antaa mukavan säväyksen. Koukusto saisi olla hieman pienempi kuin tuo kuvassa oleva. Katsotaan, löydänkö mieleistäni. Vai keksinkö jotain ihan muuta.
 
Parasta sisustuksessa on se, että voi haaveilla, ja toteutus on sitten toinen juttu. Osa haaveista toteutuu ja osa vaihtuu matkan varrella aivan toisenlaisiksi ideoiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti