perjantai 15. maaliskuuta 2013

Vauvalle hankittua

Suurin osa vauvan tarvikkeista alkaa olla hankittuna. Ainakin kaikki tärkeimmät löytyvät jo. Eikä siihen äitiysloman alkuun olekaan enää kuin kuukausi, joten pikku hiljaa alkaa äidiksi tuleminen ajatuksissakin realisoitua. Ihanan jännittävää aikaa!

Haluan esitellä meidän tekemät hankinnat, sillä itse ainakin tykkäsin lukea omia hankintoja miettiessä netistä muiden postauksia ja mielipiteitä. Mainittakoon tässä, että en mainosta millään tavalla näitä tuotteita, enkä ole mitään tienannut siitä, että esittelen näitä blogissani. Nämä ovat puhtaasti omia kokemuksiani ja pohdintojani tuotteista.

Vaunut
Meidän vaunut ovat Oran Saaga-mallistosta. Ne ovat jykevät ja tukevat, ja ilmapyörillä varustettuina uskoisin niiden sopivan mainiosti kävelyretkille - ainakin tässä vaiheessa suunnittelen tekeväni vauvan kanssa pitkiä vaunuttelulenkkejä. Toivottavasti tulokas on sitten samaa mieltä ja tykkää vaunuttelusta :) Saagat ovat yhdistelmävaunut, eli nämä muuntuvat matkarattaiksi kun sen aika tulee.

Kuva: Orasel
Meidän vaunut ovat väritykseltään harmaavalkoiset. Kaikki vaunujen kangasosat on ommeltu Suomessa, mikä vaikutti merkittävästi valintaamme. Jälki on viimeisteltyä ja kangas laadukkaan tuntuista. Myös vaunukopan fleece tuntui hyvälaatuiselta. Hyönteisverkko ja aurinkosuoja ovat integroituina koppaan. Alakori on tukeva, joten sinne voi laittaa vähän painavampaakin tavaraa mukana kuljetettavaksi. Aisa on säädettävä.

Turvakaukalo
Turvakaukalo tuotti meille ehkä suurinta päänvaivaa, sillä mistä tietää, mikä niistä on paras?! Kahlasimme lukuisia nettisivuja ja testituloksia, ja päädyimme valitsemaan Maxi-Cosin Cabriofixin isofix-telakalla. Valintaan vaikuttivat turvallisuuden lisäksi kaukalon keveys ja pienet ulkomitat.
Kuva: Google
Hoitopöytä
Meidän oli pakko hankkia hoitopöytä, sillä wc:mme on todella pieni, eikä siellä ole mitään tasoa lavuaarin lisäksi. Toki teemme wc:lle pienen face-upin vauvan tuloa silmällä pitäen, jotta sinne mahtuu paremmin pyllypesulle (wc-remontista teen postauksen myöhemmin, kun remontti valmistuu).
Kuva: Ikea
Yritin metsästää hoitopöytää netin myyntipalstoilta, mutta se osoittautui vaikeaksi. En löytänyt mieleistäni, tai sitten hinta oli korkea. Hoitopöydän hankimme Ikeasta, malli on Hemnes. Se sopii meidän vaaleaan, maalaistyyliseen sisustukseen hyvin, ja yksi isompi Hemnesin senkki meiltä jo löytyykin. Kyseessä on siis lipasto, ja siihen päälle kiinnitettävä hoitotaso. Myöhemminhän tämä muuntuu sitten vaikka lastenhuoneen lipastoksi.

Sänky
Pinnasänky on valkoista massiivipuuta. Siinä on laskettava laita, ja pohjan voi säätää 3 eri korkeuteen. Nämä olivat meidän valintakriteerit sängyn hankinnassa.

Kuva: Orasel
Emme halunneet sängyn pinnojen muistuttavan kaltereita... joten tässä sängyssä pinnat ovat vähän leveämpiä rimoja. Alkuun vauva  tulee todennäköisesti kuitenkin nukkumaan äitiyspakkauksen pahvilaatikossa, sillä tuo sänky taitaa olla liian iso. Mutta saapahan sen laatikon kätevästi tuohon sänkyyn sijoitettua niin, että on turvallisella paikalla ja sopivalla korkeudella.
 
Vaatteet
Koska odotamme esikoistamme, äitiyspakkaus oli meille itsestään selvä valinta. Siinä oli ihania vaatteita, mutta lähes kaikki aivan liian suuria vastasyntyneelle. Joitakin 50- ja 56-senttisiä kietaisubodyja olen hankkinut ja muutamia vaatteita olemme lahjaksikin jo saaneet - sukulaisten ostohysteriaa ;)
Vaatevarastoa täydennämme vielä kirppiksiä kiertäen ja mahdollisesti jotain uuttakin hankkien.

Hankintalistalla on vielä muutamia pienempiä tarvikkeita, esimerkiksi amme, sitteri, imetystyyny, lakanat ja hoitoalusta. Leluja emme ole hankkineet vielä yhtään, mutta niitä pienokainen saa varmasti lahjaksi, eikä toki heti alkuun leluja tarvitsekaan.

Kuten huomaatte, paljon olemme hankkineet uutta. Tuttavapiirissämme joko tarvikkeet ovat parhaillaan kovassa käytössä tai sitten matkanneet jo seuraavalle tarvitsijalle. Ja onhan sitä toiveissa, että tälle ensimmäiselle myös kaverin joskus saisimme, ja sitä kautta käyttöä tulisi enemmän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti