sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Tomaatti-mozzarellasalaatti

Voiko olla ihanampaa sunnuntaita?! Aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja lämpötila varjossa hipoo +25 astetta... ulkosalla istuskellen nautiskelin sään lisäksi tomaatti-mozzarellasalaatista ja omasta rauhasta.

Tomaatti-mozzarellasalaatti on lounassuosikkini, josta väistämättä tulee aina kesäiselle mielelle. Kotimaiset tomaatit maistuvat tähän aikaan vuodesta jo tosi makeille, ja tuore basilika vielä korostaa makua.
 

Tomaatti-Mozzarellasalaatti
2-3 tomaattia
1 mozaarellajuusto
suolaa ja mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
 
Viipaloi tomaatit ja mozzarellat ja asettele vuorotellen lautasella tai tarjoiluastiaan. Sirottele päälle suolaa ja mustapippuria, ja asettele basilikan lehdet salaatin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä, ja salaatti on valmis nautittavaksi. Helppoa ja herkullista!

Lounaan kruunaa lämmin, juuri paistettu maalaispatonki ja hapotettu vesi...
 

Kirjoitin helmikuulla postauksen Sagaformin yrttiruukuista. Voin todella suositella! Basilikani on viihtynyt ruukussa jo toista kuukautta, se rehevöityy rehevöitymistään, ja myös maku on säilynyt.

Nyt on hyvä sää tehdä myös käsitöitä ulkona, joten ei kun puikkoja kilistelemään... rentouttavaa sunnuntaita, otetaan malja kesälle :)

2 kommenttia:

  1. Mozzarellasalaatti on niin hitti. Ajattelin muuten tehdä tällä viikolla niistä aineksista jotain itsekin. Basilika on myös herkku lisäke mihin vaan, vaikka jäätelöön :)

    VastaaPoista
  2. Jäätelöön, joo, täytyykin heti kokeilla ;)

    VastaaPoista