torstai 16. toukokuuta 2013

Kesäinen mekko pussilakanasta

Aina välillä katselen Kotivinkin nettisivuilta tee se itse -ohjeita. Eilen illalla silmääni osuivat kesämekon ompeluohjeet. Toteutustapa on mielestäni kerrassaan nerokas: yksinkertainen mekon muoto ja toteutus, ja mikä parasta: kangas kierrätetystä tai uudesta pussilakanasetistä. Tämä ohje vei mennessään, ja aikuisten kaavan piirsinkin itselleni heti talteen. Menisi muuten hyvin äitiysvaatteenakin :)

Mekon koko 38
Kaava: kotivinkki.fi

Mekon koko n. 1-vuotiaalle
Kaava: kotivinkki.fi


Sopivia pussilakanoita voi metsästää esimerkiksi kirpputoreilta - hinta ei takuulla päätä huimaa. Ja mitä retrotyyliä saattaisikaan löytyä! Tai jos kaapista löytyy 70-luvun Marimekko-verhot, niin miksei niistäkin voisi mekkoja toteuttaa?! Itse ajattelin kipaista viikonlopun aikana pari lähikirppistä läpi, ja jos ei löydy mieleistä kangasta, tilaan pari sopivaa pussilakanaa jostakin nettikaupasta. Tässä pari ihanan kesäistä suosikkiani:


Kuva: jotex.fi

Kuva: kodin1.com
Kuva: ikea.com
Ja sitten mielestäni ihan huippu: Finlaysonin Aappa!


Kuva: finlayson.fi
Tämä olisi niin hauska ja hyväntuulinen, toimisi toki parhaiten siinä tapauksessa, että mekko olisi sekä äidillä että tyttärellä samasta kankaasta :) Ja meillähän ei vielä ole tietoa, onko esikoisemme tyttö vai poika, niin tämä vaihtoehto on ainakin toistaiseksi pannassa...

2 kommenttia:

  1. On muuten hyvä idea tehdä pussilakanasta :)

    VastaaPoista
  2. Niin minustakin... yllätyin vain noiden vanhojen retrolakanoiden hinnoista, uusia parempikuntoisia saa edullisemmin. Tsekkasin parit kirppikset jo tänään.

    VastaaPoista