lauantai 11. toukokuuta 2013

Kevättä puutarhassa

Parisen viikkoa sitten postasin pihaunelmistani. Nyt paljastan teille totuuden ;)

Valkoiset krookukset
Suurin osa viime keväänä istuttamistani perennoista on lähtenyt ihan virkeästi kasvuun tänä keväänä, joten ei tilanne täysin toivoton ole.

Patjarikko


Särkynytsydän
Pihasyreeni
Raparperi
Suosiolla olen laittanut kaikki pihajutut nyt "jos jaksan" -listalle. Tänä keväänä kottareiden kärräys, kuopsuttelu ja kukkapenkkien konttaus ei suju ihan vanhaan tuttuun malliin.
 
Kesäkukkia en myöskään ole vielä ostanut, mutta ruukut kaivoin jo esille. Seuraavalla kauppareissulla voin tuskin enää vastustaa muratteja ja pelargonioita. Niistä on tullut jokavuotisia suosikkejani, sillä ne ovat takuuvarmoja menestyjiä paahteisella etupihallamme... katsotaan, uskaltaudunko tänä keväänä olla kangistumatta kaavoihin!

Laventelia, laventelia...
Kesäkukkien siemenet ovat jokakeväinen heikkouteni. Tänä keväänä olen koittanut kiertää siemenhyllyt kaukaa. Ihan pikkuisen annoin itselleni luvan ostaa; vaalenapunaista ja valkoista harsoa ja laventelia. Katsotaan, kuinka niiden kanssa käy - päätyvätkö maahan vai jäävätkö varastoon ensi kevättä varten.
 
Aurinkoista lauantai-iltaa!

2 kommenttia:

  1. Minun pitäisi uusia perennapenkki tänä kesänä. Saa nähdä miten ne sitten selviävät syksyllä ja talvella. Tekisi mieli vaihtaa kasvit kokonaan siihen ja laittaa uusia lajikkeita.

    VastaaPoista
  2. Taimiostoksilla on kuin pikkulapsi karkkikaupassa :) Onnekseni minulta taisi muutama taimi kuolla viime talven pakkasilla, niin saan ostaa uusia. Nimittäin harmittelin kukkapenkkini hitusen liian valko-vaaleanpunaista ilmettä viime kesänä, ja nyt saan syyn ostaa muutaman kirkkaan punaisena kukkivan perennan.

    VastaaPoista