torstai 18. huhtikuuta 2013

Mangojuustokakku

Mangojuustokakku on yksi ikisuosikeistani! Tällä kertaa kakusta saivat nauttia työkaverit, joille tarjosin herkkua äitiyslomalle jäämiseni kunniaksi.


Mangojuustokakku
 
Murupohja
100 g margariinia
14 kpl digestivekeksejä (n. 200 g)
Täyte
3 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
200 g Viola-appelsiinituorejuustoa
250 g mascarpone-juustoa
3/4 dl sokeria
ripuas vaniljasokeria
Kiille
3 prk Piltti-mangososetta (135 g/prk)
2 rkl sitruunamehua
2 1/2 liivatelehteä
ripaus sokeria

  • Laita irtoreunaisen vuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi
  • Hienonna keksit, sulata margariini ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
  • Laita täytteen liivatteet kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
  • Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota mehuun.
  • Vaahdota kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto, sokerit ja liivateseos. Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.
  • Pehmitä kiilteen liivatelehdet kylmässä vedessä 5-10 min. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota kuumaan mehuun. Kaada seos mangososeen joukkoon. Levitä kiille tasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.
  • Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Halutessasi voit koristella.
  • Kakusta riittää 8-10:lle, riippuu muusta tarjoilusta ;)
Tämä kakku on ehdoton suosikkini sen raikkauden takia - joka on suurimmaksi osaksi mangososeen ansiota. Muutenkin tämä ohje on hyväksi havaittu, joten olen vaihdellut täytteen juustoja mieleni mukaan, ja kiilteessä olen joskus käyttänyt mm. kuningatarsosetta.

P.S. Reseptini löytyy myös etsiresepti.fi-sivustolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä kommentti