tiistai 12. helmikuuta 2013

Yrttejä ikkunalla

Yrtit ovat mielestäni ihania kaikkeen ruuan maustamiseen ja voileivän päälle. Yrtit jäävät usein ostamatta, vaikka ne tuovatkin mukavan piristyksen keittiön ikkunalle. Liian monta kertaa ne vain unohtuvat jääkaapin vihanneslokeroon, ja menevät lähes käyttämättä roskiin. Välillä olen istuttanut niitä multaan, mutta sekin jää usein tekemättä.  Yrttien kanssa on sekä säilytys- että säilymisongelma.

Olen jo pitkään katsellut Sagaformin yrttiruukkuja, jos ne toisivat ratkaisun yrttiongelmaani. Ruukut ovat minusta kauniita ja ajattomia, ja vaikka muotokieli on jokseenkin moderni, ne sopivat myös meidän maalaiskeittiön tyyliin. Kastelu käy helposti ruukussa olevasta reiästä.
 
Eilen ostin ruukut vihdoin Stockalta. Päädyin tuplaruukun sijasta kahteen yhden yrtin ruukkuun. Erilliset ruukut ovat mielestäni kätevämpi vaihtoehto; toisen yrtin lakastuessa toista voi pitää ikkunalla, ja laittaa tyhjän ruukun kaappiin odottamaan seuraavaa kauppareissua.Suosikkiyrttini ovat oregano ja basilika. Oreganolla maustan yleensä broilerin, ja basilikaa leikkaan salaatin joukkoon tai leivälle tomaatin ja mozzarellan kanssa. Yrttiruukkujen lisäksi hankin Mastradin yrttisakset. Toimivat muuten uskomattoman hyvin normaaleihin keittiösaksiin verrattuna :)


Yrtit ikkunalla ovat ensimmäinen lupaus keväästä. Vielä kun aurinko näyttäytyisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti