Mangojuustokakku
Murupohja
100 g margariinia
14 kpl digestivekeksejä (n. 200 g)
Täyte
3 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
200 g Viola-appelsiinituorejuustoa
250 g mascarpone-juustoa
3/4 dl sokeria
ripuas vaniljasokeria
Kiille
3 prk Piltti-mangososetta (135 g/prk)
2 rkl sitruunamehua
2 1/2 liivatelehteä
ripaus sokeria
- Laita irtoreunaisen vuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi
- Hienonna keksit, sulata margariini ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
- Laita täytteen liivatteet kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
- Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota mehuun.
- Vaahdota kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto, sokerit ja liivateseos. Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.
- Pehmitä kiilteen liivatelehdet kylmässä vedessä 5-10 min. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota kuumaan mehuun. Kaada seos mangososeen joukkoon. Levitä kiille tasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.
- Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Halutessasi voit koristella.
- Kakusta riittää 8-10:lle, riippuu muusta tarjoilusta ;)
P.S. Reseptini löytyy myös etsiresepti.fi-sivustolta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti