sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Vauvan sukat ja tumput

Jihuu, vuoden ensimmäiset neulomukseni valmistuivat! Pikkuihmisille neulominen on ihan parasta, sillä valmista tulee nopeasti.Junasukat ja tumput
Vauvan sukat ja tumput

Vauvan sukat ja tumput on tehty Novitan Nalle-langalla, sävy luonnonvalkoinen. Langan menekki oli noin puoli kerää. Sekä sukat että tumput on tehty sukkapuikoilla nro 3. Ehkä 2,75 olisi ollut käsialalleni sopivampi, koska varsinkin sukista tuli aika isot. No toisaalta, odotamme kevätvauvaa, niin on sitten syksyn varalle jotakin lämmintä :)Lanka Novita Nalle, 75% villa, 25% polyamidi

Sukkien malli on perinteinen "juna-sukka". Sukan ohje löytyy täältä. Sivulta löytyy myös tarina, jonka mukaan malli on saanut nimensä.

Tumput valmistuivat sukan ohjetta mukaillen seuraavasti:
 • Luo 32 silmukkaa ja jaa tasan 4 puikolle. Jatka neulomista suljettuna neuleena.
 • Neulo 4 krs nurin, 4 krs oikein vuorotellen niin että puikoilla on neljä nurjaa ja kolme oikeaa raitaa.
 • Neulo seuraavaksi 6 krs 1 o 1 n joustinneuletta.
 • Neulo tämän jälkeen sileää neuletta n. 18 krs.
 • Aloita kärkikavennukset: neulo kierroksen ajan 2 o, 2 oikein yhteen = 24 silmukkaa. Neulo 2 krs oikein. Neulo kierroksen ajan 1 o, 2 oikein yhteen = 16 silmukkaa. Neulo 1 krs oikein. Neulo vielä kierroksen ajan 2 oikein yhteen ja päättele loput 8 silmukkaa vetämällä lanka niiden läpi. Helppoa ja nopeaa, varsinkin kun ei tarvitse tehdä peukaloita ollenkaan!
Oletteko muuten löytäneet netistä ilmaiset DROPS Design -neuleohjeet? Siellä on aivan ihania malleja, joten eiköhän seuraava työ löydy sieltä jo tämän illan aikana :)!

15 kommenttia:

 1. Kiitokset tumppujen ohjeesta! Etsin junasukille sopivaa paria ja löysin sen täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on kyllä näppärät tehdä, ei tuon nopeampia varmaan olekaan :)

   Poista
 2. Todella nätit ja näppärät! Pysyvätkö miten hyvin pikkuisissa tassuissa? Kevätvauvaa täälläkin odotellaan, vielä pikkuisen vajaa kuukausi jäljellä laskettuun aikaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea ja tsemppiä, kiva kun tulit kommentoimaan. Nämä sukat pysyy tosi hyvin jaloissa, kun ulottuvat polveen. Ovat olleet meillä kovassa käytössä, ja joustinneuleen ja "makkaroiden" ansiosta venyvät niin että mahtuvat edelleen 10 kk ikäiselle :) Suosittelen!

   Poista
  2. Täällä tehdään jo kolmatta kun ei pysynyt!

   Poista
 3. Kiitos kivasta lapasten ohjeesta. Linkitän sen omalle sivulleni jos passaa. Retuperallaan.blogspot.fi.

  VastaaPoista
 4. Eräs tuttu sai poika vauvan marraskuun ja joulukuun välisenä yönä ristiäiset olis helmikuun lähellä. Olen ajatellut että tekisin sukat vauvalle, mutta minkä kokoisia minun kannattaa tehdä? En haluaisi tehdä siksi ajaksi sopivat ja nopeesti pieneksi jäävät. Sitten yksi perhe tuttu sai tyttövauvan tässä kuussa ja kuukauden pääst rkstiäiseet mahdollisesti. Tekisin molemmille ristiäisiin yhdet sukat ainakin. Onko mitään Hyvää ohjetta antaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole aikaisemmin tehnyt vauvalle sukkia , siksi kysyn :).

   Poista
  2. Kiitos Susanna viestistäsi, ja pahoittelut etten ole vastannut. Oli tässä "pieni" blogitauko. Katsotaan, josko tässä taas jotain tulisi kirjoiteltua... sukkien kokoasian olet varmaan jo kuitenkin ratkaissut :)

   Poista
 5. Taito-Pohjanmaan sivut ovat muuttuneet ja sitä myöten on junasukkalinkkikin vanhentunut. Nyt junasukat löytyvät sivulta https://taitoep.net/muut/junasukka-ohje

  VastaaPoista
 6. Monien mutkien kautta päädyin päivittämään linkin vasta nyt sivulle... mutta nyt ohjelinkki vie oikeaan osoitteeseen! Ihania neulontahetkiä sukkien ja tumppujen parissa :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä tehdä nuo junasukat ainakin jaolla 32/4..pienemmällä jaolla vaikeaa tehdä.. Hyvät tuli tuolla jaolla ja ohjeet näppärät.. Kiitos Pirjo😊👍🧸

  VastaaPoista
 8. Moikka, mulla lähtee vaa levenemään noi kun alotan sileän neuleen 🙈 Silmukat kyllä pysyy samana

  VastaaPoista