perjantai 10. toukokuuta 2013

Äitiyspakkauksen reunapehmuste

Vaikka postasinkin joku aika sitten vauvan lakanoista, ensisängyksi olen ajatellut äitiyspakkauksen laatikkoa, jonka laitan pinnasänkyyn. Olen kuullut tosi monelta äidiltä, että vauva kaipaa aluksi pienen ja turvallisen nukkumapaikan, ja lähes poikkeuksetta kaikki ovat suositelleet omastakin lapsuudesta tuttua laatikkoa. Suosituksista vaarin ottaneena päätin ommella laatikkoon reunapehmusteen, sillä pitäähän laatikon näyttää sängyltä eikä pahvilaatikolta...


Näin ensisängyn reunapehmuste suurin piirtein syntyi:
Reunapehmusteen tekeminen oli yksinkertaista ja nopeaa, varsinkin kun en ole röyhelöihmisiä! Ostin tikkikangasta 120 cm palan. Tikkikangasta siksi, että se on valmiiksi pehmustettua. Erillisiä pehmusteita ei siis tarvita.

Laatikon korkeus on hiukan vajaa 30 cm, joten leikkasin tikkikankaasta 2 x 60 cm palaa, leveyttä kaistaleilla oli 120 cm. Sen jälkeen huristelin saumurilla kappaleet ympäri.
 
Ompelin kaistaleet 60 cm reunoistaan yhteen siten, että tikkaus on 30 cm matkalta vähän lähempänä reunaa ja toisen 30 cm kohdalta vähän etäämmällä. Koska laatikon ympärys ulkopuolelta on hiukan suurempi kuin sisäpuolelta, päällynen laskeutuu tällöin nätimmin laatikon päälle. Lopuksi käänsin ulkopuolelle tulevan kankaan reunan nurjalle ja tikkasin kiinni.
 
Viimeistelin tekeleeni sitomalla leveän satiininauhan laatikon ympäri. Ihan kaunis tästä tuli näinkin, vai mitä mieltä olette?
 
 

8 kommenttia:

 1. Hei. Sinulle on tunnustus blogissani :)
  hopealusikkapuussa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis tunnustuksesta :) Palaan asiaan omien "vitosteni" kanssa lähiaikoina.

   Poista
 2. Tulin vastavierailulle :) Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään itsekin... ja toivottavasti käyttäjäkin tykkää ja viihtyy :)

   Poista
 4. Niin hieno, että piti itsekin ommella tulokkaalle uusi sisustus. JA jopa tällainen käsityötumpelo osasi ohjettasi tulkita. Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos onnistui! Kovassa käytössä on ollut meillä tämä pikkusänky. Neitokainen pian 3 kk, ja kohta käy sänky jo pieneksi ja pinnasänkyyn pitäisi siirtyä... mutta eihän siitä malttais millään luopua :)

   Poista