keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Keskiviikko on keittopäivä

Tänä syksynä minulla on kaksi tavoitetta ruuan suhteen: kokeilla uusia reseptejä ja käyttää kertyneet ruokatarvikkeet aina mahdollisimman loppuun ennen seuraavaa kaupassa käyntiä. Nämä tavoitteet sopivatkin hyvin yhteen, sillä aika harvoin löytyy kaikki ohjeessa tarvittavat aineet kaapista. Eli soveltaessa tulee väkisinkin kokeiltua uutta.
 
 
Tänään tein maukasta sosekeittoa kaappiin kertyneistä vihanneksista. Ohje löytyi Valion Koskenlaskija-paketin takaa. Tässä mukaeltu versio reseptistä:

Bataatti-porkkanasosekeitto
1 iso sipuli
2 pientä bataattia
2 isohkoa porkkanaa
1 iso peruna
1 valkosipulin kynsi
noin 8 dl vettä
kasvisliemikuutio
1/2 pkt Koskenlaskija-juustoa
yrttisuolaa
mustapippuria
kurpitsansiemeniä
 
 
  • Kuori ja kuutioi sipuli, bataatit, porkkanat ja peruna ja laita ne kattilaan.
  • Lisää vettä niin että kuutiot juuri ja juuri peittyvät. Laita kasvisliemikuutio joukkoon.
  • Keitä kypsäksi, noin 30 minuuttia.
  • Soseuta keitto ja lisää juusto nokareina.
  • Sekoita ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut. Jos keitto on paksua, lorauta tilkka maitoa joukkoon.
  • Mausta maun mukaan.
  • Nautiskele paahdettujen kurpitsansiementen, paahtoleivän ja tuorejuuston kanssa.
 
Keitto on maultaan lempeän täyteläinen. Peruna loiventaa keiton makeutta, mutta alkuperäisessä ohjeessa sitä ei ole. Keittoa tuli 4-5 annosta, joten tästä riittää pakastimeenkin! Voisin suositella reseptiä kaikille kasvisten ystäville ja erityisesti kotiäideille, sillä samalla vaivalla ja ajankäytöllä kasviksista valmistuu sose myös pienokaiselle.
 
 
Vai olisiko se toisin päin, että soseen valmistuksen yhteydessä syntyy helposti lounas myös itselle? :)
 
 Niin tai näin, toivotan sinulle maukasta keskiviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä tuo keitto ja muutenki kiva blogi sinulla, käyhän kurkkaamassa meilläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista, täytyykin tulla vastavierailulle :)

      Poista