lauantai 21. joulukuuta 2013

Piparkakkutalo

Kaikki blogit pursuavat mitä ihanampia leivonnaiskuvia ja -ohjeita. Minun leipomukseni ovat toistaiseksi olleet vähäiset. Piparkakkutalon sain kuitenkin viimeisteltyä tänä aamuna. Ja ihan kivasti se onnistui, vaikka edellisestä kerrasta onkin jo aikaa. Kyllä piparkakkujen leipominen ja tuoksu tuovat sen joulutunnelman lopullisesti!

 
Talon kaavat teen aina ruutupaperille, enkä säilytä niitä seuraavaan kertaan. Ikkunat ja muut räppänät leikkailen leipoessa fiiliksen mukaan, samoin muut talon ja pihan elementit.
 
Piparkakkutalon askartelu vie mukanaan, ja ajan kuluminen unohtuu silmänräpäyksessä. Tällä kertaa pihaa koristavat portti ja aita sekä pari kuusta. Ja tietysti talon isäntäpari!


Valmista tuli, ja niin vain pysyy tämäkin talo pystyssä - ainakin toistaiseksi. Lunta vielä pikkuisen päälle, niin johan näyttää aivan kodikkaalta tämän ukon ja akan mökki.
Ne, jotka blogiani ovat seuranneet, ovat huomanneet postauksissa piiiitkän tauon. Mitään ihmeellistä ei ole tapahtunut, normaalia vauvaperheen kiireistä arkea vain. Neitokainen on nyt niin aktiivinen ja seurankipeä, että vie aivan kaikki mehut valveillaoloaikanaan. Seliseli... mutta ehkä (ja toivottavasti!) jatkossa taas enemmän postauksia. Intoa olisi, mutta mistä voisi ostaa aikaa? Vai toisikohan pukki, jos nyt olen oikein, oikein kiltisti vielä nämä pari päivää?!

Mukavaa joulun odotusta teille ihanat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti