keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Neulottu kolmiohuivi

Vihdoin tuli valmiiksi neulomukseni, josta vihjasin jo täällä...
 
 
Päätin tehdä vaihteeksi jotain itselleni. Idea kolmiohuivin eli baktus-huivin tekemiseen tuli Anun raitahuivista. No eihän tässä ihan selviä raitoja ole, ja reunuksestakin tuli lopulta vähän erilainen... mutta kolmiohuivi kuitenkin!
 
 
Lanka: Drops Delight, sävy 13 punainen/oranssi/harmaa, 75% villaa, 25% polyamidia
Puikot: 3 mm
Virkkuukoukku: 3 mm
Langanmenekki: 3 x 50 g
 
 
Kolmiohuivin ohje
Luo neljä silmukkaa. Neulo oikein kolme kerrosta ja aloita neljännellä kerroksella lisäykset: neulo 1s, langankierto, neulo loput kerroksen silmukat. Seuraavalla kerroksella neulo langankierto oikein silmukan takaosasta (jotta työhön ei jää reikää). Tee lisäys joka 4. kerrokseen.
 
Tämän huivin pituus on noin 160 cm, ja keskikohdassa leveys on noin xxx cm (80 silmukkaa). Päätä minkä kokoisen huivin haluat tehdä, ja valitse keskikohta sen mukaan.
 
Aloita seuraavaksi kaventaminen samassa reunassa, missä ensimmäisellä puoliskolla teit langankierron: neulo 1s, nosta 1 s neulomatta, neulo 1s, nosta neulomatta jättämäsi silmukka viimeksi neulotun yli ja neulo kerroksen silmukat loppuun. Jatka kavennuksia joka 4. kerros, kunnes jäljellä on 4 silmukkaa. Päättele silmukat.


Huivin virkattu pitsireunus
Pitsireunus on virkattu aloittaen huivin yläreunasta keskeltä. Virkkaa 1 ks, tee * 3 kjs, 1 p ensimmäiseen näistä 3 kjs, jätä 4 krs väliin, 1 ks*, toista *-* kunnes olet huivin nirkossa.
 
 
Huivin kärjen "pompulat"
Virkkaa 16 kjs, käännä työ, jätä ensimmäinen kjs väliin ja virkkaa 3 ks jokaiseen 15 kjs:aan. Virkkaa 1 ks huivin reunaan. Virkkaa 23 kjs, käännnä työ, jätä ensimmäinen kjs väliin ja virkkaa 3 ks jokaiseen 22 kjs:aan. Virkkaa 1 ks ja jatka pitsireunuksen virkkausta. Tee sama toisessa nirkossa.
 
Lopuksi höyrytä huivi kevyesti.
 
 
Huivi oli kiva neuloa, sillä sitä oli aina helppo jatkaa siitä mihin oli edellisellä kertaa jäänyt. Tuo lanka on mielestäni juuri huivissa tosi kaunis, sävyt sointuvat nätisti yhteen, ja huivi näyttää ihanan lämpimältä. Pääsisi vain sitä testaamaan, sillä tänäänkin sataa vettä ja mittari näyttää +5 lämpöastetta... päivä on siis pakko käyttää sisällä seuraavaa käsityöprojektia suunnitellen... harmillista ;)!
 
Mukavaa viikon puoliväliä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti