lauantai 17. elokuuta 2013

Syksyistä herkkuruokaa

Innostun joka syksy tekemään erilaisia kasvisgratiineja. Suurin houkuttaja on se mahtava kotimaisten vihannesten ja kasvisten kirjo, mitä on tarjolla. Nyt niitä kannattaisi tankata enemmän kuin laki sallii, sillä talven koittaessa tarjonta hupenee huomattavasti - ja maku sitäkin enemmän.

Yleensä käytän gratiinissa aina kukkakaalia. Muut gratiinin ainekset valitsen sen mukaan, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Olen vähän huono suunnittelemaan arkiruokia etukäteen...


Tällä kertaa gratiiniin tuli kukkakaalin lisäksi paprikaa ja reilusti sipulia. Tällaisella ohjeella mentiin tällä kertaa:
 
Kukkakaaligratiini
1 iso kukkakaali
1 keltainen paprika
2-3 pientä sipulia
öljyä
suolaa
2 rkl margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl keitinlientä
2,5 dl kermaa
yrttisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta
  • Halkaise, pese ja puhdista kukkakaali ja keitä suolalla maustetussa vedessä vajaa 10 min.
  • Pilko paprika ja sipulit ja kuullota kevyesti öljyssä.
  • Laita voideltuun uunivuokaan ensin kukkakaali ja sitten paprika ja sipulit.
  • Sulata margariini pannulla ja lisää joukkoon vehnäjauhot (älä ruskista). Kaada pannulle kukkakaalin keitinlientä ja sekoita hyvin. Lisää kerma ja anna kiehua kevyesti muutama minuutti. Mausta yrttisuolalla ja valkopippurilla maun mukaan.
  • Kaada kastike vuokaan kasvisten päälle ja ripottele juustoraastetta pinnalle.
  • Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia / kunnes pinta saa kauniin värin.
 
 
 
 
Kuten tämä postaus kertookin, ristiäisiten jälkeinen arki on meillä lähtenyt jo rullaamaan. Teen postauksen ristiäisistä tarjoamisineen, kunhan ehdin perata kaikki kuvat. Niitä kun tuli muutama sata, joten tovi siinä saattaa vierähtää...
 
Leppoisaa lauantaita!



2 kommenttia:

  1. Olipa kiva kun laitoit tuon gratiinin ohjeen. Se oli hyvä muistutus syksyn herkuista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syysherkut kannatta säilöä tehokkaasti, vaikka tähän tapaan ;)

      Poista