maanantai 19. elokuuta 2013

Ristiäistunnelmia

Pikkuisen tyttömme ristiäisiä vietettiin reilu viikko sitten, joten palaan ristiäistunnelmiin vielä täällä blogissa. Järjestämistä ja tekemistä oli aika paljon, vaikka tosi pienellä porukalla juhlittiinkin. Päivästä tuli unohtumaton, eikä siitä kyynelittä selvitty - ja miksi olisi pitänytkään! Tässä teillekin tunnelmia päivästä:
 
Ristiäisten kukka-asetelmat tilasin tutusta kukkakaupasta. Kukkien tilaaminen olikin aivan ihanaa, sitä kun saa niin harvoin tehdä.
 
 
Asetelmiin valitsin vaaleanpunaista germiiniä, pinkkiä ruusua, valkoista oksaneilikkaa ja valkoista eustomaa. Kahvipöydässä ja kastepöydässä oli isot ja pöydissä pienet matalat asetelmat. Maljakot ovat Villeroy & Bochin New Wave -sarjaa.
 
 
 
Kastemekko on kulkenut suvussa yli 100 vuotta. Vuosikymmenistä ja lukuisista kastetilaisuuksista huolimatta puku on vielä ensiluokkaisen hyvässä kunnossa. Ainoastaan vaaleanpunainen ruusuke oli matkalla jonnekin hävinnyt. Tein yksinkertaisen ruusukkeen kahdesta erilevyisestä nauhasta.
 

Kastepöydässä oli kaikki tarvittava. Kaikessa yksinkertaisuudessaan se on koskettavan kaunis.
 
 
Sitten ne ristiäislahjat. Lähes kaikki kysyivät meiltä lahjavinkkejä etukäteen. Niinpä kaikki lahjat olivatkin tosi mieluisia: kristallimaljakko, hopeiset kynttilänjalat, helminauha, valokuvakehys. Mahtuipa joukkoon ihania yllätyksiäkin, mm. kirsikkapuu (siitä voisinkin kirjoittaa erillisen postauksen)!
 
 
 
Ristiäisissä tarjosimme kahvit monine herkkuineen. Täytekakku oli tilattu läheisestä leipomosta, mutta muut tarjoilut oli itse tehtyjä - onneksi sain apuja leipomiseen. Ristiäisten tarjoilupöydässä oli fetajuustosarvia, broileri-aurajuustopiirakkaa, lohitäytteisiä ruisnappeja, vadelmatäytteisiä pikkuleipiä, leikkokakkua, suklaajuustokakkua ja vadelma-valkosuklaamoussekakkua. Niin ja tietysti Geisha-konvehteja :) Kyllä tuli herkuteltua, sekä juhlissa, että muutama päivä vielä juhlien jälkeenkin. Harmi vain, että valmiista kahvipöydästä ei kiireessä tullut otettua yhtään kuvaa...
 
 
Sellaiset olivat ne ensimmäiset juhlat. Ihanat muistot jäi kymmenine valokuvineen. Sitten vähän arkisempien askareiden pariin.
 

2 kommenttia:

  1. Hei. Sinulle on viesti blogissani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osoitetiedot voi laittaa mulle meilillä osoitteeseen hopealusikkapuussa@netikka.fi Laitan paketin sitten tulemaan :)

      Poista