perjantai 5. heinäkuuta 2013

Kesän makuja

Nyt on se aika vuodesta, jolloin kesäiset herkut ovat parhaimmillaan. Kuka voisi vastustaa makoisia, punaposkisia mansikoita?! Tänä vuonna satoa saadaan kuulemma lyhyen aikaa, joten kiirehdin hankkimaan omat marjani. Pakastin tyhjänä mansikoista - se olisi minun mittapuullani tulevan talven katastrofi!


Pakastan mansikat yleensä kokonaisina tai jos ovat kovin isoja, hiukan pilkottuna ja sokeroituna. Lisäksi teen aina pienen määrän hilloa lettuja, vohveleita ja pannukakkua varten. Olen aina tehnyt mansikkahillon hillosokerilla, ja niin tänäkin vuonna, mutta nyt lisäsin vaniljaa joukkoon. Mukavaa ja herkullista vaihtelua.

Vaniljainen mansikkahillo
 
n. 2 litraa mansikoita
0,5 dl vettä
1 vaniljatanko
0,5 kg hillosokeria
puolikkaan sitruunan mehu
  • Perkaa ja pienennä mansikat tarvittaessa. Laita kattilaan vesi ja mansikat.
  • Kun höyry alkaa nousta kattilasta, sekoita joukkoon hillosokeri, puristettu sitruunamehu sekä veitsellä halkaistusta vaniljatangosta raaputetut siemenet.
  • Keitä 10-15 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Kuori vaahto.
  • Anna jäähtyä puolisen tuntia pari kertaa välillä sekoittaen.
  • Purkita puhatisiin astioihin ja laita kylmään.
  • Hillosokerilla tehty hillo hyytyy vasta vuorokauden kuluttua, joten maistelu onnistuu vasta seuraavana päivänä...


Mansikoiden lisäksi herneet ovat nyt makoisimmillaan...


Lämmintä perjantai-iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti