torstai 31. tammikuuta 2013

Virkkuukoukussa vauvan peitto

Sukkien ja tumppujen jälkeen mietin, mitä tekisin seuraavaksi. Mallien etsiminen ja katselu netissä, se on kuin karkkikaupassa olisi! Mielessäni oli jo jonkin aikaa muhinut ajatus, että vauvalle olisi kiva tehdä peitto. Malleja löytyi hirmuinen määrä netin syövereistä, ja idea alkoi hahmottua nopeasti.

Oletteko seuranneet viime aikoina Anu Harkin koto living -nettisivustoa? Siellä on tilkkutakkiprojekti, ja aina perjantaisin julkaistaan viikon tilkku neulontaohjeineen. Tästä tilkutteluaiheesta minäkin innostuin heti. Ajattelin tosin heti jotain perinteisempää, ja tietysti silloin on vain yksi vaihtoehto: virkatut isoäidin neliöt.

Kauaa ei tarvinnut etsiä, kun ajauduin taas Drops Designin nettisivuille, ja sieltä löytyi juuri sellainen peitto, joka sopii värimaailmaani. Perinteistä langanvaihtoa ei ole tilkun eri kerrosten välillä, mikä rauhoittaa peiton väritystä. Valinta oli selvä, ja sitten kipin kapin lankakauppaan. Peiton värivalikoima on tällainen: Lankavärit ovat suoraan tuosta Dropsin ohjeesta, ja kaupassa se tuntui hyvältä yhdistelmältä. Kotona mietin kuitenkin, että onko yhdistelmä liian poikamainen - yhtä suuret mahdollisuudet on, että peittoa käyttää tyttö :) No, tilkuttelun voi kuitenkin aloittaa, ja vaihtaa värin tai pari vielä työn edetessä, jos siltä tuntuu.

Nepal oli minusta hyvä lankavalinta, sillä se tuntui tosi pehmeältä. Siinä on 65% villaa ja 35% alpakkaa. Ja tulihan sitä pari neliötä heti kokeiltua.Nopeasti nämä tilkut syntyvät puikolla nro 5, kaksi tilkkua vajaassa tunnissa. Ohjeen mukaan peittoon tarvitaan 30 tilkkua (6x5), mutta minun tilkkuni ovat hieman pienempiä kuin ohjeen mukaan pitäisi tulla, joten ehkä teen niitä muutaman enemmän. Suurin työ on varmasti lankojen päättelyssä ja tilkkujen yhdistämisessä.

Ja nyt koukku heilumaan - mitä sitä sateisena, pimeänä iltana muutakaan tekisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti