keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Fetajuustosarvet

Voi, miten paljon minulla olisikaan postauksia jonossa... kunhan vain ehtisin kirjoitella! Aloitetaanpa vaikka tästä: postauksessani ristiäistunnelmista kirjoittelin, että tarjolla oli fetajuustosarvia. Resepti on muutaman vuoden takaa, ja olen tehnyt sarvia joitakin kertoja. Päätin tarjota niitä myös ristiäisissä, ja paniikki meinasikin tulla, kun resepti oli hukassa. Juustosarvien ohjeen olen joskus löytänyt netistä, mutta en muista mistä. Onneksi reseptilaatikon penkominen tuotti tuloksen. Jaan tämän reseptin teillekin, sillä tämä on kiva suolainen tarjottava kahvipöytään - tai vaikka aamiaispöytään.
 
 
 Fetajuustosarvet
7,5 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
200 g margariinia
2,5 dl maitoa
 
Fetajuustotäyte
100 g fetajuustoa
1/2 tl kuivattua basilikaa
 
Voiteluun kananmunaa
Pinnalle seesaminsiemeniä
  • Sekoita kuivahiiva vehnäjauhojen joukkoon.
  • Nypi vehnäjauhot ja pehmeä margariini murumaiseksi seokseksi ja lisää lämmitetty maito ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Hienonna fetajuusto ja mausta basilikalla.
  • Jaa taikina kolmeen osaan. Kaaviloi osat pyöreiksi levyiksi (halkaisija noin 30 cm). Leikkaa taikinapyörällä kukin levy kahdeksaan osaan. Laita täytettä kunkin kolmion leveämpään päähän ja kierrä palat sarviksi. Kohota liinan alla noin 15 min.
  • Voitele munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  • Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.




Ja kuten monissa muissakin resepteissä, tässäkin voi täytettä vaihtaa maun, fiiliksen ja kaapin sisällön mukaan. Juuri tällaiset reseptit sopivat minulle parhaiten.
 

Toivotan Sinulle ihanaa, aurinkoista syysiltapäivää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti