torstai 4. heinäkuuta 2013

Tsatsikia grilliherkuille

Kesäisten grilliherkkujen ehdoton lisuke on tsatsiki. Se on sopivan raikas lisäke, jonka valmistus käy nopeasti, ja siksi sopii mainiosti myös pienen lapsen äidille ;)


Oma versioni tsatsikista on reippaasti sipulinen. Tässä ohje muillekin sipulin ystäville:

Tsatsiki
 
puolikas kurkku
n. 400 gr turkkilaista jugurttia
1-2 valkosipulin kynttä
pieni sipuli
sipulin varsia tai ruohosipulia
ripaus suolaa ja mustapippuria
sitruunamehua
  • Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Laita lävikköön, ripottele päälle suolaa ja anna valua puolisen tuntia. Painele sitten lusikalla loput nesteet pois.
  • Pilko valkosipulin kynnet ja lisää kurkkuraasteen kanssa jugurtin joukkoon.
  • Leikkaa sipuli jugurtin joukkoon, ja mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla maun mukaan.
  • Tsatsiki on parhaimmillaan, jos se ehtii maustua jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua.

Ja sitten vain valmistelemaan grillattavia lihoja. Tsatsikin kanssa sopii mainiosti vartaat possun sisäfileestä tai broilerista. Myös grillilohta kannattaa kokeilla.

Mukavaa kesäiltaa kaikille herkkusuille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti