keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Maalaisleipää ja aamuhuvia

Ystäväni tuli tänään aamukahville. Päätin kokeilla tarjottavaksi pari päivää sitten Voikukkapellon blogista bongaamaani maalaisleivän ohjetta, toki taas hiukan "omilla mausteilla". Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä on ihan huippuohje:


Vaivaton ja vaivaamaton
Maalaisleipä
 
6 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
2 tl suolaa
1 rkl kuminaa
2 rkl siirappia
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 dl lämmintä vettä (n. kädenlämpöistä)
  • Sekoita (mielellään lasikulhossa) kuivat aineet keskenään, kaada vesi (johon olet sekoittanut siirapin) joukkoon ja sekoita puukauhalla taikina sekaisin.
  • Peitä taikina tiukasti tuorekelmulla (tarttuu lasiastiaan parhaiten) ja anna kohota huoneenlämmössä 12-18 tuntia.
  • Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata kuumenemaan samalla.
  • Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle, lisää jauhoa myös taikinan päälle ja pyöräytä palloksi. (Tässä kohtaa voit lisätä leipään esim. yrttejä tai ripotella sen päälle suolakiteitä.)
  • Peitä löyhälti tuorekelmulla ja anna levätä puoli tuntia.
  • Heitä taikinapallo kuumaan pataan, laita kansi päälle ja paista puoli tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä ilman kantta 15 minuuttia. Leipä irtoaa vuoasta parhaiten vähän jäähtyneenä. Nauti pala taivasta voin kanssa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti